گروه خبرنگاران افتخاری هلال / روح اله باقری: مشاور فرهنگی رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور در حاشیه بازدید از کتابخانه آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع) در مصاحبه با خبرنگار هلال گفت: حرم حضرت محمد هلال بن علی (ع) محور توسعه فرهنگی شهرستان آران و بیدگل قلمداد می شود.
علی اکبر اشعری در ادامه با تمجید از فعالیت های فرهنگی صورت گرفته در آستان مقدس در سال های اخیر، بر استفاده از ظرفیت این مجموعه به عنوان محور توسعه فرهنگی تاکید کرد و افزود: مسؤلین محلی، استانی و ملی بایستی تمام تلاش خود را به کار گیرند تا این امامزاده به یک کانون پر جوش و خروش علمی و فرهنگی در کشور تبدیل شود.
مشاور فرهنگی رییس جمهور مهمترین هدف فعالیت خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را هدایت مردم و ارتقای علمی و فرهنگی جامعه خواند و افزود: انتظار می رود متولیان امامزاده ، هیئت امنا و سازمان اوقاف و امور خیریه با استفاده از موقوفات و درآمدهای حاصل از نذورات و اعتماد مردم، به رسالت خود که هدف این امامزاده ها در جهت هدایت مردم و اعتلای فرهنگ دینی جامعه است جامه عمل بپوشانند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین با اشاره به وجود گنجینه ارزشمند نسخ خطی و چاپ سنگی در کتابخانه آستان مقدس حضرت محمد هلال (ع) تصریح کرد: کتابخانه ملی آمادگی دارد همه دانش فنی خود را در جهت هماهنگی این کتابخانه با آخرین استانداردهای روز دنیا بویژه در خصوص حفظ نسخ ارزشمند خطی و چاپ سنگی در اختیار این آستان مقدس قرار دهد.
اشعری همچنین از هیئت امنای آستان مقدس و مسؤلین محلی خواست یکی از اولویت های خود را توسعه فضای فیزیکی کتابخانه آستان مقدس در شان این امامزاده عظیم الشان قرار دهند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور در بخش دیگری از این مصاحبه در خصوص اقدامات این سازمان در جهت تامین منابع مورد نیاز محققین و تسهیلات پیش بینی شده برای دسترسی بهتر آنان از این منابع گفت : از سال گذشته با استفاده از فناوری جدید، طرح حافظه رقومی ملی در کتابخانه ملی آغاز شد که با انجام این طرح در ایران حجم زیادی از کتابخانه ملی به صورت تمام متن از طریق این پورتال در اختیار محققین قرار می گیرد.
علی اکبر اشعری توسعه و حفظ طراوت و شادابی کتابخانه های کشور با تزریق کتاب های جدید، فراهم نمودن منابع داخلی و بین المللی برای کتابخانه های سراسر کشور و ایجاد نمایندگی های کتابخانه ملی در مراکز استان ها را از دیگر اقدامات سال های اخیر دولت در جهت فراهم نمودن زمینه دسترسی محققین به منابع مورد نیاز دانست.
اشعری با اشاره به افزایش سرانه مطالعه به 18 دقیقه در روز تلاش بیشتر در جهت توسعه فرهنگ کتاب خوانی را مورد تاکید قرارداد و تصریح کرد: در این راستا نهضت خوبی شروع شده و امیدواریم این حرکت به گرایش مردم به کتاب خوانی کمک کند.
وی حذف یارانه اهدایی به ناشران و تزریق بودجه آن به کتابخانه های کشور را یکی از اقدامات بسیار مهم دولت در این عرصه عنوان کرد و افزود: قبلا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه کتاب را مستقیما به ناشر پرداخت می کرد که با حذف آن و اهدای این یارانه در قالب کتاب به کتابخانه های عمومی، مساجد و دانشگاهی بالغ بر 10 میلیارد تومان کتاب در سال به این کتابخانه ها در سطح کشور تزریق می شود .
مشاور فرهنگی رییس جمهور ارائه تعریفی جدید از حضور علم در صحنه های مختلف زندگی بشر توسط دانشمندان ایرانی را برای مقابله با ناتوی فرهنگی دشمن ضروری دانست و افزود: این اتفاق در سال های ابتدایی انقلاب با شتابی شروع شد و متاسفانه در سال های بعد تحت تاثیر نیازها و اولویت هایی که مدیران ارشد حس می کردند به فراموشی سپرده شد.
علی اکبر اشعری راه برون رفت از این وضعیت را بازگشت به توحید خواند و خاطر نشان کرد: در آیین اسلام اصل الاصول مسلمانان توحید است و تجلی توحید وحدت است، لذا هر اقدام مسؤلین باید یک قدم کشور را به وحدت نزدیک کند.
به گفته اشعری ارائه بازتعریف بسیاری از علوم در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و پرهیز از ترجمه صرف منابعی که از خواستگاه دیگری با تعریف دیگری از زندگی بشر به کشور ما وارد می شود در موقعیت کنونی بسیار ضروری است.
دیدگاهتان را بنویسید