آن چنانکه درجوامع پیشرفته با گسترش فرهنگ مطالعه و ایجاد تسهیلات از حداکثر اوقات مردم برای مطالعه هدفدار استفاده می شود . برای ایجاد کتابخانه های پویا و فعال در ایران اسلامی و ایجاد مطالعه در جوانان و نوجوانان و آینده سازان احتیاج به برنامه ریزی دقیق و حمایتهای گسترده و اصولی مسئولان امور فرهنگی اصلی اساسی و حتمی است.
کتابخانه آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع) در سال 1344 شمسی به همت آیت ا… دربندی ، حجت الاسلام تشکری و الهیار صالح در ضلع جنوبی صحن مطهر تأسیس گردید. مخزن کتابخانه دارای 35000 جلد نسخ چاپی به زبان های مختلف و 500 نسخه خطی ذی قیمت و صدها نسخه چاپ سنگی و مجموعه های از مجلات و نشریات ادواری صحافی شده از گنجینه های با ارزش علمی و فرهنگی است که همواره مورد توجه دانش پژوهان و اندیشمندان بوده و خواهد بود . این کتابخانه دارای دو سالن مجزا برای مطالعه آقایان و بانوان است که روزانه پاسخگوی صدها مراجعه کننده می باشد.
اما با توجه به اینکه شهرستان آران و بیدگل دارای بیش از 25 هزار نفر فرهنگی و دانش آموز و چندین هزار دانشجو در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی و وجود دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی در شهرستان، تجهیز و توسعه وجود یک کتابخانه بزرگ در شهرستان، می تواند زمینه ساز رشد و تعالی فرهنگی جامعه اسلامی و راهی در جهت مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانگان و وسیله ای در جهت پر نمودن اوقات فراغت جوانان و نسل انقلاب و آینده سازان میهن اسلامی باشد.
کما اینکه زمینی در ضلع غربی حرم حضرت محمد هلال بن علی (ع)، جهت ساخت کتابخانه، گود برداری شده ولی به دلیل عدم تامین مالی به بهره برداری نرسیده و توجه خاص نماینده شهرستان، شهردار ، فرماندار شورای شهر و نهاد کتابخانه های عمومی کشور و واقفان خصوصا دست اندر کاران مسایل فرهنگی، نیکوکاران کتابخانه ساز، دوستداران فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی را می طلبد.
دیدگاهتان را بنویسید