روز بيستويكم فروردينماه سال 1343 تصميم گرفت هنگام ورود «محمدرضا پهلوی» به كاخ مرمر، او را به هلاكت رساند اما به علت تأخير چند دقيقهای شاه، نقشه عملی نشد
…
«رضا شمسآبادی» در سال 1319 در روستای شمسآباد حومه نوشآباد از توابع شهرستان آران و بيدگل چشم بر جهان هستی گشود.
كودكی او در هالهای از فقر و تنگدستی سپری شد. همین امر باعث شد از همان کودکی ، رضا پدر را در امر معاش خانواده ياری رساند و در امر نخريسی، دروچينی و خوشه جمعكنی به مادر كمك كرد.
تحصيل را به صورت شبانه آغاز كرد و خواندن و نوشتن را فرا گرفت. در سن 14 سالگی پدر خود را از دست داد و بدين ترتيب مشكلات زندگی او بيش از پيش شد.
در سال 1339 زمانیكه دكتر امينی، عامل امپرياليسم به كاشان سفر كرد، رضا قصد داشت با شيشه اسيد او را ترور كند. اما شيشه به اتومبيل دكتر امينی اصابت كرد و نقشه او اجرا نشد.
شمسآبادی پس از قيام 15 خرداد به سبب تنگدستی، چهار مرتبه از خدمت سربازی معاف شد. اما تقدير چنين بود كه صحنه شهادت او در كاخ ظلم پهلوی رقم بخورد.
رضا تلاش زيادی كرد تا در گارد جاويدان شاه استخدام شود ولی به علت دو سانت كوتاهی قد، موفق نشد و به عنوان سرباز لشكر گارد شاهنشاهی به انجام وظيفه مشغول شد.
او اعتقاد داشت « فقط مرجعيت شيعه است كه میتواند ملت را نجات دهد.»
با همه کوششهایی که پس از قتل منصور برای حفظ امنیت مقامات مملکتبه عمل آمده بود ، روز بيست و يكم فروردين ماه سال 1343 تصميم گرفت هنگام ورود «محمدرضا پهلوی» به كاخ مرمر، او را به هلاكت رساند. او در مقابل در ورودی كاخ قرار گرفت، اما به علت تأخير چند دقيقهای شاه، نقشه عملی نشد.
استوار بابايی كه در پشت يكی از درختان مخفی شده بود، او را مورد هدف قرار داد؛ اما شمسآبادی او را به هلاكت رساند. سپس با استوار آيت لشگری روبهرو شد. آيت لشگری نيز به سرنوشت بابايی دچار شد.
رضا شمس آبادي با وجود آنكه بدنش از رگبار مسلسل دشمن سوراخ شده بود و خون از رگهايش فوران مي كرد با نيروي ايمان ، بدن ناتوان و پاره پاره خود را به حركت در مي آورد و سينه خيز به سوي دفتر شاه مي رود و فرياد مي زند “من بايد اين جلاد را بكشم “.
اما افسوس كه رگبار مسلسل دژخيمان دفتر مخصوص شاه اين قهرمان 24 ساله را خونين پيكر بر زمين انداخت.
اگرچه شاه خائن در اين جريان اين ترور از مهلكه جان سالم به در برد، ولي او و حاميانش متوجه شدند كه جلاد خون آشام ايران در بين مردم پايگاهي ندارد و آنها رژيمي متزلزل را با كمك عمال خود به زور نگاه داشته اند.
پيكر شهيد رضا شمسآبادی در مكانی نامعلوم به خاك سپرده شد تا نشانی از او باقی نماند. اما او با مرگ سرخش درخشانترين پرونده مظلوميت يك ملت را گشود و فرياد حقخواهی مستضعفين ايران را به گوش جهانيان رساند
ايادی رژيم بعد از شهادت او اعلام كردند: «رضا شمسآبادی از نيروهای حزب توده بوده كه با اين عمل خواسته است شاه با تدبير و دلسوز ملت را از ميان بردارد»
تیر اندازی به شاه ، رهبر انقلاب سفید، دو ماه و بیست روز پس از ترور نخست وزیر، نشانه نارضایتی شدید و ناپایداری رژیم بود. نخستسعی شد از علنی شدن حادثه جلوگیری به عمل آید، خبر روزنامههای عصر روز 21 فروردین حاکی از «نزاع چند سرباز در کاخ مرمر بود که منجر به تیراندازی و قتل دو سه نفر شده بود!» روز بعد، روزنامهها خبر دادند: «هنگامی که اعلیحضرت عازم دفتر کارشان بودهاند، یک سرباز وظیفه به علت جنون آنی به ایشان تیراندازی کرده و در نتیجه باغبان و دو تن از مامورین کاخ کشته شدهاند..» .
دولت، در مورد حادثه کاخ مرمر، چهارده تن را به اتهام کوشش در انجام سوء قصد به جان شاه بازداشت و محاکمه کرد.هر چند دادستانی ارتش نتوانست ادعای خود را در مورد رابطه بین دستگیر شدگان و رضا شمس آبادی به اثبات برساند، ولی این موضوع روشن شد که متهمین در جلساتی که با هم داشتهاند، و یکی از آنها در هتل پالاس تهران بوده، شاه و رژیم او را محکوم کرده بودند. میانگین سن دستگیر شدگان 27 سال بود.همگی به خانوادههای متوسط تعلق داشتند، نیمی از آنها معلم یا دانشجو بودند و بیشترشان از ایدئولوژی مارکسیسم – لنینیسم هوا خواهی میکردند.
پرویز نیکخواه، 26 ساله، که ظاهرا رهبر گروه شناخته میشد، استاد دانشکده پلی تکنیک تهران بود و در مسائل سیاسی و ایدئولوژیکی تبحر داشت.
نیکخواه پس از مدتی که از دوره زندان او گذشت، با اعتراف به اشتباه در قبول راهی که انتخاب کرده بود، مورد عفو قرار گرفت. سپس در وزارت اطلاعات به عنوان ایدئولوگ به خدمت رژیم در آمد.وی در مصاحبه اختصاصی با جیمز بیل، استاد دانشگاه، و پژوهشگر آمریکایی در اواخر سال 1349 (1970 میلادی) در دفتر کارش، در وزارت اطلاعات گفته است «اگر در ایران یک تحول سیاسی پایدار صورت نگیرد «انفجار» بزرگی روی خواهد داد» .
نیکخواه، پس از پیروزی انقلاب سال 1357 محاکمه و اعدام شد.
گفتنی است سنگ يادبود شهيد بزرگوار رضا شمس آبادی دركنار ديگر شهدای شهر نوشآباد آران و بيدگل در جوار امامزاده محمد بن زيد بن حسن مجتبی (ع) مورد علاقه و احترام مردم قرار دارد.
تيم فوتبال سپاهان شهرستان آران و بيدگل با دو پيروزي مشابه 3 بر2 در برابر تيمهاي دانشگاه آزاد اسلامي نراق و ذالفقار كاشان به مقام قهرماني مسابقات چهار جانبه دانشگاه آزاد اسلامي نراق رسيد .
جواد دهقاني مسئول امور دانشجوئي دانشگاه آزاد اسلامي واحد نراق به اعلام اين خبر به پورتال خبري كاشان گفت : به مناسيت بيست و يكمين سالگرد تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد نراق يك دوره مسابقه فوتبال چهارجانبه با حضور تيمهاي سپاهان شهرستان آران و بيدگل ، ذوالفقار شهرستان كاشان ، اميد نراق و تيم دانشگاه آزاد اسلامي واحد نراق در زمين چمن اين دانشگاه برگزار شد .
وي افزود : درروز اول اين رقابتها تيم ذوالفقار موفق شد با 7 گل تيم اميد نراق را گلباران كند وبه فينال صعود كند و در بازي دوم تيم سپاهان شهرستان آران و بيدگل با نتيجه 3 بر2 تيم دانشگاه آزاد اسلامي نراق را از پيش رو برداشت و حريف ذوالفقار در فينال اين مسابقات شد .
دهقاني افزود : دردومين روز اين مسابقات ابتدا دو تيم اميد نراق و دانشگاه آزاد اسلامي نراق براي معرفي تيم سوم اين مسابقات به ميدان رفتند و در پايان تيم دانشگاه آزاد اسلامي نراق موفق شد با دو گل مقابل حريف پيروز شود و عنوان سوم مسابقات را بدست آورد.
جواد دهقاني گفت : در بازي فينال تيم سپاهان آران و بيدگل در حاليكه با دو گل از ذوالفقار عقب بود در پايان موفق شد با نتيجه 3 بر2 ذوالفقار را مغلوب كند و عنوان قهرماني اين مسابقات را به خود اختصاص دهد .
به گفته وي در پايان اين مسابقات تيم ذوالفقار بعنوان تيم اخلاق ، محمد منصور سمائي از تيم دانشگاه آزاد اسلامي نراق بعنوان فني ترين بازيكن ، نعمت الله رهبري نژاد از تيم سپاهان بعنوان بهترين مربي انتخاب ومعرفي شدند و به تيمهاي اول تا سوم مدال و كاپ اهداء شد .
اسامي تيم سپاهان آران و بيدگل قهرمان مسابقات : حسين شكاري ، سيدعلي سيديان ، هادي مدبرنژاد ، سلمان آقايي ، محسن مهديزاده ، سيد جواد سيديان ، حمزه مدبرزاده ، ابوالفضل محمن نژاد ، حميد عمراني ، احمد مهديزاده ، روح الله شيريني ، حامد عسگر حكيمي ، عليرضا گندمكار ، علي لقبدوست ، عباسعلي ساجديني ، علي صمديان ، تصغر قنداني ، حجت آذين ، مربي نعمت الله رهبري فر، سرپرست مهدي داروغه ، مديرباشگاه علي مدبرنژاد
اسامي تيم ذوالفقار نايب قهرمان : جواد احمدي ، مهدي پرن ، مجتبي سبزيكار، محمود زيارتي ، مرتضي حمامي ، محمد قاسمي ، حامد خاكباز، جواد قربانپور، محمدرضا حمامي ، محسن رنجكش ، مجتبي حمامي ، رضا حمامي ، محمد جعفري ، سعيد خاكباز ، ياسرقاسمي ، حسام سلماني ، سرمربي حسن جعفري ، مديرتيم اصغر ديني ، تداركات سيد اسماعيل پادهبان
اسامي تيم دانشگاه آزاد اسلامي واحد نراق : غلام حسيني ، عبدالله قاسمي ، صادق گوهرخواه ، فرزاد اميري ، پيمان يزداني ، محمد محمدي ، فرزاد ريراري ، منوچهر مولودي ، علي چهرازي ، رضا دبير ، محمد منصور سمائي ، مسعود صابري ، احسان قامتي ، مجيد فيروزي ، محمد نجفي ، حسين خيري نژاد ، مرتضي آْجربندي ، صادق صارمي فر ، حسين نجاتي ، رضا اسدي ، مهرداد حاج باقري ، سرمربي مجيد پروين ، مربي حسين كوهي
دوست عزیز ،پیشنهاد می شود اخبار خود را از طریق ایمیل یا قسمت ارسال خبر سایت ارسال فرمایید و یا در صورت امکان با دفتر سایت واقع در آستان هلال بن علی (ع) تماس بگیرید تا خبر به نام شما در سایت درج شود .
با تشکر
ای قصر دل افروز که منزلگه انسی یارب مکناد آفت ایام خرابت
ای قصر دل افروز که منزلگه انسی یارب مکناد آفت ایام خرابت
ای قصر دل افروز که منزلگه انسی یارب مکناد آفت ایام خرابت