در میان نام های قدیمی، مراتب ارادتمندی به اهل بیت (ع) به گونه ای بود که فرزندان خود را به غلامیِ آن بزرگواران، عنوان می دادند؛ نام هایی که الان کمتر در جامعه ما وجود دارد، مثلِ غلامعلی، غلامحسین و غلامرضا.
از تولد نوزاد مولود امروزِ آبادیِ ما هنوز دوازده روزی نگذشته بود که زلزله مهیبی کاشان و اطراف را لرزاند و بسیاری جان خود را در آن از دست دادند.
غلامرضا که از این حادثه ی دشوار، جان سالم به در بُرد، بعدها در سایه ی تربیت دینی پدر و استادان خود، مراتب علمی اش را طی کرد و مورد توجه شخصیت هایی چون میرزای قمی و سید محمد مجاهد قرار گرفت.
از ملا غلامرضا آرانی آثار خطی فراوانی به جای مانده که برخی از آن ها در کتابخانه های مهم از جمله کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
ملاغلامرضا چهار فرزند پسر داشت که اکثر آنها نیز مسیر پدر را برگزیدند و مبلغان دین و آیین شدند.
از جمله نوادگان ملاغلامرضا که در حال حاضر در قید حیات هست و همواره باعث افتخار محافل علمی و ادبی است و در خدمت به قرآن و اهل بیت(ع) توفیقی یافته و در قالب ترجمه ی منظوم قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اثری ماندگار از خود به جای گذاشته، استاد شهاب تشکری آرانی است که به تاسی از برادر بزرگ خود حجت الاسلام علی تشکری خدمات فرهنگی ارزشمندی را ارایه کرده اند.
ملا غلامرضا جدای از تالیف بسیاری از آثار فقهی و دینی، سهم بزرگی در فراهم نمودن مستندات گذشته ی آبادی ما به ویژه تالیف رساله ی هلالیه در معرفی حضرت محمد هلال بن علی(ع)داشته است.
در آثار ملا غلامرضا آرانی همواره تکریم از عالمان و بزرگان منطقه، از جمله ملا احمد نراقی، ملا محمد نصرآبادی و حاجی سلیمان صباحی بیدگلی به شایستگی صورت گرفته است که بیانگر پیوند فرهنگی ارزشمند میان او و سایر بزرگان نقاط مختلف منطقه ی فرهنگی کاشان بوده است؛ نکته ای که امروزی ها باید بیشتر بدان توجه داشته باشند.
امید است همچنان که طی سال گذشته با نصب سنگ قبر ملا، در وادی السلام نجف اشرف(مقبره هود و صالح)، طی آیینی در دانشگاه کوفه از شخصیت علمی مل اغلامرضا آرانی تجلیل شد، در زادگاهش نیز اقداماتی عملی برای احیای نام و آثارش، بیش از پیش به عمل آید.
دیدگاهتان را بنویسید