گروه خبرنگاران افتخاری هلال: همزمان با سالروز شهادت مولای متقيان حضرت علی (ع) سوگواره سنتی كاشانی ها در حرم مطهر حضرت محمد هلال بن علی (ع) برگزار شد.
از سحر گاه 21 رمضان، تمامی خيابان ها و مسير های منتهی به حرم مطهر حضرت علی (ع) مملو از خيل عزادارانی بود كه برای عرض تسليت به آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع) مشرف شده بودند.
در اين آيين سنتی، مومنان روزه دار و عزاداران مولی الموحدين (ع) از دارالمومنين كاشان و شهر های اطراف، شهادت مظلومانه اول امام شيعيان حضرت علی عليه السلام را به فرزند بلافصلش حضرت محمد هلال بن علی (ع ) تسليت گفتند.
عزاداری سنتی هيئت های مذهبی نجفی ها، كربلايی ها و كاظمينی های مقيم ايران با نواختن طبل و دهل در صحن مطهر حضرت هلال بن علی (ع) و مرثيه سرايی عربی نيز شور و معنويتی خاص برای خيل عزاداران و همجواران اين آستان مقدس فراهم ساخت.
همچنين بيش از پانصد نفر از روزه داران سوگوار كه با پای پياده مسير ده كيلومتری كاشان تا آران و بيدگل را پيموده بودند به همراه كاروان دوچرخه سوران كاشانی از هيئات مذهبی كاشان در صحن مطهر به اقامه عزا پرداختند.
هيئات مذهبی شهرستان آران و بيدگل نيز ضمن برافراشتن بيرق های سياه و سرخ عزاداری و نصب پارچه نوشته هايی در سطح شهر، با عرض تسليت شهادت مولای متقيان، حضرت علی (ع) مقدم زايران حرم حضرت محمد هلال بن علی (ع) را گرامی داشتند.
تعدد دستجات عزاداران به حدی بود كه در ساعاتی از روز هيئات مذهبی به صورت همزمان در گوشه گوشه صحن مطهر در سوك شهادت مولايشان بر سر و سينه می زدند.
گوشه هايی از اين سوگواره در ساعات مختلف روز گذشته از شبكه های مختلف سيمای جمهوری اسلامی ايران به صورت زنده پخش شد.
همچنين بيش از 10 هزار زاير آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) شب گذشته افطار را مهمان ضيافت خانه آستان مقدس بودند.
سنت 200 ساله حضور مردم شمال استان اصفهان در سالروز شهادت امام علی(ع) در حرم مطهر هلال بن علی(ع)، ريشه در رؤيای صادق يكی از علمای صاحبنام و با فضيلت شهردار كاشان دارد كه در آن آيتالله «ملا حبيبالله شريف كاشانی» گلايه رسول خدا(ص) از عدم زيارت فرزندی از فرزندانش را در خطه آران و بيدگل میشنود.
روز بعد اين عالم بزرگوار خود همراه كاروانی از مؤمنان كاشانی برای عرض ارادت به آستان مقدس فرزند علی بن ابيطالب(ع) با پای پياده به راه میافتند و زائر بارگاه نورانی حضرت محمدهلال بن علی(ع) میشوند.
از آن پس، اين آئين سنتی هر ساله از سحرگاهان روز بيست و يكم ماه مبارك رمضان پس از اقامه نماز صبح، آغاز میشود و مردم روزهدار در قالب دستجات عزاداری و هيئت مذهبی به زيارت حضرت محمد هلال بن علی(ع) میشتابند و تا هنگام افطار و اقامه نماز مغرب و عشا به عزاداری مولی الموحدين امام علی(ع) میپردازند.
دیدگاهتان را بنویسید