همزمان با ايام سوگواری فاطميه؛
دومين جلسه تفسير خطبه فدكيه در آران و بيدگل برگزار شد
دومين جلسه شرح و تفسير خطبه فدكيه حضرت فاطمه زهرا(س) 25فروردينماه در مسجداعظم محقق آران و بيدگل برگزار شد.
گروه خبرنگاران افتخاری هلال: به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، جلسه شرح و تفسير خطبه فدكيه حضرت فاطمه زهرا(س) هر شب بعد از نماز مغرب و عشا از 25 فروردینماه در مسجد اعظم محقق شهرستان آران و بيدگل در حال برگزاری است.
در دومين جلسه از سلسله جلسات شرح و تفسير خطبه فدكيه حضرت فاطمه زهرا(س) حجتالاسلام والمسلمين خدمتینژاد، از اساتيد حوزه و دانشگاه به بررسی محتوايی خطبه فدكيه اشاره كرد و گفت: «لااله الااللّه» كلمهای است كه خداوند متعال تأويلش را اخلاص قرار داده و پيوندش را در دلها نهاده و در فكر برای تعقل آن روشنايی ايجاد كرده است.
وی ادامه داد: خداوندی كه ديدارش برای ديدگان و توصيفش برای زبانها و درك چگونگیاش برای همه ناشدنی است، اشيا را نه از چيزی كه قبل از آن باشد و از نيستی پديدار كرد و بدون استفاده از مثال و الگو، اشيا را آفريد و به قدرت خويش، خلق كرد و به خواست خود پديد آورد، بدون اينكه به آفرينش آنها نيازی داشته باشد و يا در شكل بخشيدن به آنها فايدهای برايش باشد، جز اينكه حكمتش را پايدار و بر طاعت و قدرتش ديگران را آگاه و برای آفريدگانش موجب تعبد و بندگی و برای دعوتش موجب سرفرازی باشد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهاركرد: پس از آن بر طاعت و گوش فرادادن آنان ثواب را مترتب كرد و بر نافرمانيشان عقاب و كيفر نهاد تا بندگانش را از خشم خود بازدارد و به سوی بهشت فراخواند.
حجتالاسلام خدمتینژاد گفت: عبارت «أشهد أنَّ ابی محمّدا عبدهُ و رسولهُ …»، يعنی گواهی میدهم كه پدرم محمد، بنده و رسول اوست پيش از آنكه به او مأموريت دهد، وی را برگزيد و برتری و شرافت بخشيد و پيش از پديد آوردنش، او را نام نهاد و پيش از آنكه او را مبعوث كند، برگزيده است در آن هنگام كه آفريدگان در پس پرده غيب مكتوم و در پشت پردههای ترسناك نگهداری شده و در كنار مرز نيستی به سر میبردند، چون خداوند نتيجه و پيامد كارها را میدانست و به رويدادهای روزگاران احاطه داشت و به زمان وقوع مقدّرات و كارهای شدنی آشنا بود.
وی گفت: سپس، حضرت رو به اهل مجلس كرد و فرمود: «شما ای بندگان خدا! مخاطبان و مسئولان مستقيم امر و نهی الهی و حاملان دين و وحی او و امينهای خداوند بر خويشتن و رسانندگان دين خدا به ديگر امتها هستيد حقی از خداوند بر گردن شماست،خداوند را در بين شما عهد و قراری است كه نزد شما گذارده و بازمانده است كه بر شما به خلافت و نيابت خود برگزيده است و آن كتاب ناطق الهی و قرآن راستين، نور درخشان و چراغ تابناك است. ديدگاهش مستدل و روشن، اسرارش آشكار (نزد اهل آن) و ظواهرش درخشان است.
خدمتینژاد ادامه داد: حضرت زهرا(س) پس از اين بيانات تفسيری و روشن از مضامين مطرح شده، به تفسير و تبيين مضامين و محتوای معارف و احكام مندرج در قرآن پرداخته است كه 20مضمون قرآنی در بيانات ايشان در خطبه فدكيه است كه مختصراً به مناسبت هر يك، آيات مربوط را ذكر میكنيم.
وی در ادامه به آيات مطرح شده اشاره كرد و افزود: ايمان؛ پاكی از شرك «فَجَعَلَ اللهُ الايمانَ تطهيرا لكم مِن الشركِ» (در قرآن كريم 736 بار مشتقات «أمن» آمده كه از اين تعداد 18 بار لفظ «آمنوا» است) نماز؛ تغذيه و پاكی از آلودگی تكبّر «و الصلاةَ تنزيها لكم عَن الكِبر» (در قرآن كريم 99 آيه درباره نماز آمدهاند) زكات؛ پاك ساختن روح و افزايش روزی «والزكاةَ تزكيةً لِلنَّفسِ و نماءً فی الرزقِ» (در قرآن كريم 32 آيه درباره زكات ذكر شدهاند) روزه؛ تثبيت اخلاص «والصيامَ تثبيتا لِلاخلاصِ». (در قرآن كريم 13 آيه درباره روزه آمدهاست).
دیدگاهتان را بنویسید