اداره كل ميراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان از 2 تن از خبرنگاران خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) نمايندگی امامزاده هلال بن علی (ع) و پايگاهذداطلاع رسانی هلال تجليل كرد.
در اين آيين كه با حضور ˈشهرام اميریˈ مدير روابط عمومی و امور فرهنگی اداره كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان اصفهان در اداره ميراث فرهنگی و گردشگری آران و بيدگل برگزار شد، از فعاليت های خبرنگاران پايگاه اطلاع رسانی هلال و خبرنگاران خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) نمايندگی امامزاده هلال بن علی(ع) در حوزه ميراث فرهنگی با اهدای لوح تقدير از سوی محسن مصلحی قائم مقام رئيس سازمان و مدير كل ميراث فرهنگی استان اصفهان تجليل شد.
مدير روابط عمومی و امور فرهنگی اداره كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان اصفهان در اين نشست گفت: بسياری از حساسيت های خبرنگاران و اهالی رسانه نسبت به موضوع های ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری در حوزه شناخت آثار و حفظ و صيانت از آنها موثر و مفيد است.
شهرام اميری خاطرنشان كرد: هر انتقادی كه در حوزه ميراث فرهنگی از سوی رسانه ها صورت می گيرد بايد بر مبنای تخصص و با آگاهی كافی از هر اثر استوار باشد.
وی تاكيد كرد: كمك به ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری، در حقيقت حمايت از رونق اقتصادی و فرهنگ هر منطقه است.
وی، اصحاب رسانه را حلقه واسط كارگزاران ميراث و مردم دانست و افزود: بدون مساعدت رسانه ها و همراهی خبرنگاران فعاليت و موفقيت در حوزه ميراث فرهنگی صنايع دستی و گردشگری امكانپذير نيست.
شهرام اميری افزود: ۱۶۲ رشته صنايع دستی ايران مربوط به استان اصفهان است كه تاكنون ۱۰۲ رشته از اين تعداد مهر اصالت يونسكو را دريافت كرده است.
وی خاطرنشان كرد: برای حفظ ميراث فرهنگی در مرحله نخست بايد مردم هر منطقه از ميراث نياكان خود شناخت كافی داشته باشند.
وی تاكيد كرد: تغيير كاربری خانه های تاريخی با مشاركت مالكان و سرمايه گذاران شيوه ای موثر برای حفظ اين آثار و رونق گردشگری در هر منطقه است.
سرپرست نمايندگی ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری آران و بيدگل نيز در اين آيين گفت: اين شهرستان از مناطق نمونه كشور از نظر تنوع و تعدد آثار تاريخی و جاذبه های گردشگری است.
عباس متولی افزود: محوطه های باستانی اين شهرستان كه قدمت آنها از دوره ساسانی تا ايلخانی را نيز شامل می شود نشان دهنده قدمت تمدنی آران و بيدگل است.
وی خاطرنشان كرد: تشويق و جذب سرمايه گذاران حوزه گردشكری با عنوان خيران ميراث يار از اهداف مهمی است كه در سال جديد با برگزاری همايش و جذب اين سرمايه گذاران دنبال می شود.
وی مرمت نسخ خطی، بازسازی و مرمت ۳۰ اثر تاريخی، تقويت زيرساخت های گردشگری در روستاهای هدف گردشگری و ساماندهی منطقه نمونه گردشگری كوير مرنجاب و درياچه نمك را از فعاليت های مهم اين اداره در حوزه گردشگری و حفظ آثار تاريخی ذكر كرد.
وی همچنين از اهدای 500 نسخه خطی توسط يك شخص به اداره ميراث فرهنگی شهرستان آران و بيدگل افزود: اين اشياء دارای ارزش بالايی هستند و لذا پس از مرمت و نظر كارشناسی، بخشی از آنها به ثبت ملی میرسد.
رئيس اداره ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری آران و بيدگل قابليتها و ظرفيتهای اين شهرستان را در حوزه آثار گردشگری از جمله تاريخی، مذهبی و طبيعی بسيار بالا دانست و خاطرنشان كرد: تاكنون 300 اثر تاريخی در آران و بيدگل شناسايی شده كه از اين بين، 148 اثر به ثبت ملی رسيده است.
متولی دريافت پنج موافقت اصولی برای ساخت هتل و كمپ گردشگری در آران و بيدگل را از ديگر اقدامات اداره ميراث فرهنگی اين شهرستان طی چند سال اخير ذكر و عنوان كرد: با توجه به اين كه بخش عظيمی از گردشگران استان اصفهان از طريق مرز شمالی آن يعنی آران و بيدگل وارد اين استان میشوند، لزوم توجه به زيرساختهای گردشگری در اين شهرستان بسيار ضروری است.
اين مسئول وجود محوطههای باستانی مربوط به دوران ساسانی تا ايلخانی را در آران و بيدگل بيانگر قدمت تمدن اين شهرستان ذكر و تصريح كرد: مرمت نسخ خطی، بازسازی و مرمت 30 اثر تاريخی، تقويت زيرساختهای گردشگری و ساماندهی منطقه نمونه گردشگری كوير مرنجاب و درياچه نمك از جمله اقدامات صورت گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید