گروه خبرنگاران افتخاری هلال/ ژاله جندقیان: مردمان دريادل كوير آران و بيدگل همه ساله در روز شهادت اميرالمومنين(ع) در حرم فرزند ايشان در اين شهرستان، شور عزا برپا می كنند.
در اين روز چنان شوری در صحن و سرای امامزاده محمدهلال بن علی(ع) برپاست كه گويی منادی بار ديگر ندای ” لتهدمت اركان الهدی” سر داده است.
در پس اين نوحه و عزا، فلسفه هايی نهفته كه يكی از آنها عرض تسليت و سرنهادن به آستان زايران فرزند علی مرتضی(ع) است.
ماه منير اميرالمومنين محمد هلال(ع) در شب اول ماه رمضان سال چهاردهم هجری ديده به جهان گشود و در آخرين شب جمعه همين ماه مبارك در سال 64 هجری با اندوه فرق شكافته پدر و سينه شرحه شرحه از مصيبت برادر، چشم از جهان فروبست.
و شايد اين، فلسفه ديگری از اقامه عزای فرزند امير المومنين(ع) در اين روز باشد.
روز بيست و يكم ماه مبارك رمضان، صحن و سرای اين امامزاده واجب التعظيم شاهد حضور پرشور عزاداران كاشانی است كه بهانه عرض ادبشان را رويای صادقه ی عالم بزرگ كاشانی در سده چهاردهم هجری قمری می دانند.
يكی از علمای بزرگ كاشان در اين باره گفت: روزی در ماه مبارك رمضان پدرم “سيد فخرالدين امامت” در جلسه درس جد بزرگوارم عالم دانشمند “ملا حبيب الله شريف كاشانی” حاضر بوده و از حال منقلب وی در آن روز حكايت می كرد.
آيت الله “سيد عزيزالله امامت” افزود: ملا حبيب الله شريف با بيان رويای صادقه شب گذشته اش، رو به شاگردانش تاكيد كرد؛” شب گذشته مولا اميرالمومنين(ع) را در خواب ديدم كه فرمود: به زيارت فرزندم محمد هلال(ع) نمی رويد؟
وی با بيان اين مطلب، يادآور شد: روز بعد ملا حبيب الله به همراه عده ای از مردم و بزرگان كاشان راهی زيارت اين امامزاده عظيم الشان شده و افطار را ميهان “آيت الله ميرزا احمد عاملی”، عالم بزرگ شهرستان آران و بيدگل بودند.
آيت الله امامت افزود: ارادت مردم كاشان به اين امامزاده واجب التعظيم از رويای صادقه اين عالم گرانقدر نشات گرفته و همه ساله در روز بيست و يكم ماه مبارك رمضان، آنها را به زيارت ايشان فرامی خواند.
وی همچنين خاطر نشان كرد: ملا حبيب الله شريف دركتاب “تذكره الشعرا”ی خود نام 21 امامزاده در منطقه را بيان می كند كه در اثر ظلم و جور دستگاه های حكومتی به اين شهرستان شيعه نشين و شهرستان های اطراف هجرت كرده اند.
امام جمعه آران و بيدگل نيز درباره عظمت شخصيت امامزاده محمدهلال ابن علی (ع) بيان كرد: ايشان در روز اول ماه مبارك رمضان و زمان رويت هلال ماه بدنيا آمده و به همين دليل پدر بزرگوارشان نام «محمد هلال» را بر ايشان نهادند.
حجت الاسلام و المسلمين “محمد موسوی” افزود: مادر ايشان “زينب”، فرزند رسول خدا(ص) بوده و از جانب پدر، فرزند بلافصل اميرالمومنين(ع) هستند.
وی يادآور شد: رحلت ايشان نيز در همين ماه مبارك و پس از سه سال حضور در منزل “بابا يعقوب”، پيرمرد شيعه آران و بيدگلی و ميزبان حضرت، اتفاق افتاده است.
وی تاكيد كرد: پس از واقعه كربلا و شهادت سيد الشهدا(ع)، محمد هلال(ع)، داغدار از غم برادر و خسته از جفای دستگاه حكومت بنی اميه، به همراه برادرش عون، راهی طوس و در آنجا گرفتار حاكم ظالم آن سامان شده و عون نيز بدست آن اشقيا به شهادت رسيد.
امام جمعه آران و بيدگل با اشاره به اينكه اين امامزاده بزرگوار با تنی مجروح و خسته، روزها راه پيمود تا به منطقه كنونی آران و بيدگل رسيد، گفت: مردی شيعه و وفادار به اهل بيت(ع) از اهالی اين منطقه، سه سال ايشان را در منزل خود ميزبانی كرد.
موسوی افزود: رحلت غريبانه ايشان نيز در ماه مبارك رمضان بوده و همه ساله مردم منطقه، با به راه اندازی هيات های عزاداری در سالروز شهادت اميرالمومنين(ع) در اين صحن معطر به حرم علوی، حضوری پر شور يافته و به فرزند ايشان عرض ادب و تسليت می گويند.
وی تاكيد كرد: همچنين رويای صادقه عالم جليل القدر كاشانی، ملا حبيب الله شريف نيز درباره سفارش اميرالمومنين(ع) به زيارت ايشان، خود گواه ديگری به عظمت شخصيت اين امامزاده واجب التعظيم است.
وی حضور امامزاده محمد هلال(ع) را از افتخارات مردم شهرستان آران و بيدگل دانست و بيان كرد: آرامگاه ايشان، مركز فعاليت های مذهبی و فرهنگی و ملجا عاشقان اهل بيت(ع) در اين ديار كويری است.
در روز بيست و يكم ماه مبارك رمضان مردم شهرستان های شمال استان اصفهان با حضور وصف ناشدنی خود در صحن و سرای فرزند امير المومنين(ع) در شمالی ترين نقطه كويری استان اصفهان، سر بر آستان ادب آن حضرت می سايند.
دیدگاهتان را بنویسید