شهرام اميری، مدير روابط عمومی و امور فرهنگی ادارهكل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان اصفهان صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران گفت: اداره كل ميراث فرهنگی آمادگی صدور مجوز موزه كتب و نسخ خطی در حرم هلال بن علی (ع) را دارد.
شهرام اميری، با اشاره به فضای فيزيكی جهت ايجاد اين موزه اظهار كرد: با تاييد كارشناسان ميراث و بررسی آنان در حوزه مكان، مساحت و امنيت های لازم در آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع)، زير ساخت تاسيس و صدور مجور فراهم می گردد.
وی با تاكيد بر وجود فراوانی نسخ خطی و چاپ سنگی در حرم مطهر حضرت محمد هلال بن علی (ع) افزود: اين حرم مطهر پتانسيل احداث موزه كتب و نسخ خطی را دارد.
اين مقام مسئول تصريح كرد: موزهها دارای انواع مختلفی هستند كه بهصورت تخصصی، تركيبی، مشاركتی ايجاد میشوند ولی مهمترين اين موزهها را میتوان موزههای كتابخانهای دانست كه از ارزش و اهميت بهسزايی در معرفی گذشته بهصورت مكتوب دارند و از اين رو توسعه اين موزهها با مشاركت مردم در دستور كار ميراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اينكه در بسياری از خانوادهها، كتب و نسخ قديمی و معتبری در مورد گذشته وجود دارد، از صاحبان اين كتب و نسخ دعوت كرد با همكاری ميراث فرهنگی بهگونهای عمل كنند كه با اهدای اين كتب و ثبت آن به نام خود، زمينه را برای قرار گرفتن آن بهمنظور پژوهش پژوهشگران و رصد آن از سوی علاقهمندان فراهم كنند.
يادآور می شود؛ كتابخانه آستان مقدس حضرت محمد هلالبنعلی(ع) در سال1344 شمسی به همت آيتالله «افتخارالاسلام دربندی»، حجتالاسلام «تشكری» و «الهيار صالح» در صحن جنوبی حرم مطهر حضرت محمد هلالبنعلی(ع) تأسيس شد.
اين كتابخانه هماكنون با 80 هزار جلد نسخه چاپی به زبانهای مختلف، 300 جلد نسخه خطی و بيش از 520 جلد چاپ سنگی به عنوان يكی از غنیترين و ارزشمندترين گنجينههای فرهنگی استان اصفهان به شمار میرود.
دیدگاهتان را بنویسید