وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی:
اخلاق و معنويت از مهم ترين نيازهای همه جوامع بشری است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخلاق و معنويت را از جمله مهم ترين نيازهای انسان در تمام جوامع بشری دانست.
گروه خبرنگاران افتخاری هلال: سيد محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اختتاميه طرح فراگير ” قرآن، كتاب زندگی “، با تاكيد بر لزوم پايبندی به اخلاق و معنويات در تمامی جوامع بشری گفت: بسياری از آلام و مصائب و نابسامانی های اجتماعی در جوامع كنونی، ناشی از بی اعتنايی به اخلاق و معنويات و عدم پايبندی به موازين اخلاقی است.
وی با اشاره به بيان نحوه تعامل و ارتباط با پيشوايان دينی خصوصا پيامبر گرامی اسلام(ص)، تاكيد بر فضايل اخلاقی و نهی از رذايل اخلاقی همچون سوء ظن، شايعه پراكنی، عيب جويی، تجسس، تمسخر يكديگر و نام های مناسب بر يكديگر نهادن در سوره مباركه حجرات، اين سوره را از سوره های اخلاقی قرآن كريم دانست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت نيكو، حفظ، آنايی و انس با قرآن كريم را مقدمه ای برای عمل به آيات الهی عنوان كرد و افزود: در صورتی كه انسان با آيات قرآن كريم مأنوس شود و به دستورات ارزشمند قرآنی عمل كند، شاهد آثار و بركات فراوانی در زندگی خود خواهد بود.
سيد محمد حسينی تربيت انسان هايی همچون سلمان، مقداد و ابوذر در جامعه عصر جاهليت را از مهم ترين ويژگی های قرآن كريم عنوان كرد و گفت: اعجاز قرآن تنها در اعجاز لفظی آن نيست بلكه مهم ترين ويژگی قرآن كريم در تأثير گذاری آن بر اعمال و رفتار و زندگی انسان هاست.
سيد محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم دفاع از مظلوميت مردم فلسطين گفت: آيات بسياری از قرآن كريم بر اهميت ظلم ستيزی و عدم تبعيت از ظالم تاكيد دارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی به آيه 103 سوره مباركه هود اشاره كرد و افزود: خداوند متعال در اين آيه پس از سفارش پيامبر اسلام(ص) به استقامت و پايداری در مقابل دشمنان اسلام از ايشان می خواهد كه همراهان خود را نيز به اين استقامت و پايداری دعوت كند.
وی افزود توصيه ارزشمند ” ولا تركنوا إلی الذين ظلموا فتمسكم النار ” در ادامه اين آيه، اتكاء بر ظالمان و ستمگران را گناه كبيره و مستوجب عقوبت الهی می داند.
سيد محمد حسينی، تكيه و تبعيت برخی از سردمداران كشورهای اسلامی به سران كشورهای ظلم و عدم توجه به ويژگی ظلم ستيزی دين مبين اسلام و تأكيدات پيامبر گرامی اسلام(ص) بر لزوم دفاع از حقوق مظلومان توسط برخی كشورهای اسلامی را مهم ترين مشكل جهان اسلام و ريشه و سرمنشاء گرفتاری های كنونی مسلمانان جهان دانست.
وی با اشاره به برگزاری طرح فراگير ” قرآن، كتاب زندگی ” و تمركز بر سوره مباركه حجرات، مفاهيم ناب و ارزشمند اين سوره را درس زندگی و شامل مهم ترين توصيه های اخلاقی دانست.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر كه برخی از احزاب و گروه ها در كشورمان از تأكيد بعضی صفات اخلاقی به عنوان چتر و سپری برای هجمه به ديگران و تمسخر و تحقير و تخريب يكديگر استفاده می كنند، در تمام حوزه های سياسی، فرهنگی و اجتماعی كشورمان نيازمند پايبندی به موارد اخلاقی هستيم.
وی گسترش فرهنگ قرآنی را مهم ترين راه مبارزه با مشكلات كنونی جوامع بشری دانست و افزود: برگزاری مسابقات و مراسمات قرآنی از جمله طرح فراگير ” قرآن، كتاب زندگی ” و جزء خوانی و ترتيل خوانی قرآن كريم در ماه مبارك رمضان و پخش زنده اين آيين در صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران می تواند يكی از موارد موثر در اين زمينه باشد.
وی در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به حضور اهالی شهر نمونه قرآنی كشور، آران و بيدگل در سالن اشاره و اظهار كرد: همه مردم كشور مراسم جزءخوانی امامزاده هلال(ع) را ديدهاند و بنده به سهم خودم از بانيان اين مراسم تشكر میكنم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جزءخوانی قرآن كريم در حرم هلال بن علی(ع)، جامعترين نماد شهر نمونه قرآنی آران و بيدگل است؛ نظم و آرايش زيبا و مثال زدنی، قرائت قاريان و فضای معنوی حاكم بر اين آيين، اين برنامه را به نمادی قرآنی در كشور تبديل كرده است.
حسينی در ادامه اظهار كرد: فعاليتهای منحصر به فرد آران و بيدگل در حوزه قرآن كريم در سالهای اخير، اين شهر را به عنوان شهر نمونه قرآنی در كشور شناسانده است.
يادآور می شود؛ آئين اختتاميه طرح فراگير «قرآن، كتاب زندگی» شب گذشته، در محل مصلی امام خمينی(ره) و با حضور سيدمحمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسين محمدزاده، مدير راديو قرآن، حجتالاسلام والمسلمين حميد محمدی، معاون قرآن عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لاله افتخاری، رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و يك هزار نفر از سفيران قرآنی آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) از شهر نمونه قرآنی آران و بيدگل برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید