امام جمعه آران و بيدگل:
ابعاد شخصيتی مؤسس كتابخانه هلال (ع) مورد توجه علمای بزرگ شيعه بوده است
امام جمعه شهرستان آران و بيدگل گفت: شخصيت علمی و عملی آيت الله افتخارالاسلام دربندی آرانی(ره) مؤسس كتابخانه آستان مقدس هلال بن علی(ع) مورد تاييد علمای بزرگ شيعه در عصر خود بوده است.
گروه خبرنگاران افتخاری هلال: حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد موسوی، امام جمعه آران و بيدگل، با اشاره به اجازه نامه ای كه آيت الله افتخارالاسلام دربندی (ره) با امضای آيت الله شيخ عبدالكريم حائری يزدی، موسس حوزه علميه قم، آيت الله مير سيد علی يثربی و آيت الله سيد نظام الدين آل ياسين در باب اجتهاد و اجازه نقل حديث و روايات از ائمه اطهار(ع) دريافت نموده، تصريح كرد: اين اجازه نامه نشانه جايگاه و شخصيت كامل و جامع آيت الله دربندی در ابعاد علمی و عملی است.
وی افزود: به كار بردن عباراتی چون عالم عامل، فاضل كامل، صاحب فهم سليم و ذوق مستقيم، مورد اعتماد و ستون شيعه و نخبه و برجسته در بين علما، در وصف شخصيت آيت الله شيخ آقا حسين دربندی(ره) در اين اجازه نامه تنها گوشه ای از شخصيت چند بعدی و ذو فنون اين عالم بزرگوار را به تصوير می كشد.
امام جمعه شهرستان آران و بيدگل، تعيين امام جماعت و تشكيل اولين هيئت امنا برای آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع)، احداث كتابخانه آستان مقدس هلال بن علی(ع) و اهدای چند نسخه از آثار خطی و كتب نفيس و ارزشمند خود به اين كتابخانه، ايجاد دفتر اسناد رسمی جهت ثبت عقود و معاملات مردم برای اولين بار در شهرستان و برگزاری نماز جماعت در دو مسجد مهم آران و بيدگل را از جمله بزرگترين خدمات و باقيات و صالحات آيت الله دربندی در زمان حياتشان دانست.
حجت الاسلام سيد محمد موسوی، عشق وافر به ائمه اطهار (ع) و ارادت خاص به امامزاده های مدفون در شهرستان آران و بيدگل و به ويژه آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) را مهم ترين ويژگی اخلاقی و سرچشمه تمامی سجايای روحی و اخلاقی آيت الله افتخارالاسلام دربندی آرانی(ره) عنوان كرد و افزود: اين عالم وارسته با احيای شعائر اسلامی در سطح منطقه و انجام فعاليت های عام المنفعه در زمينه رفع مشكلات اجتماعی مردم در زمان رژيم ستم شاهی پهلوی، ياد و خاطره ای ستودنی و قابل تقدير از خود در ذهن و دل مردم شهرستان آران و بيدگل به جای گذاشته است.
يادآور می شود آيتالله افتخارالاسلام دربندی آرانی در مهرماه 1267 هجری شمسی در آران و بيدگل متولد شد و با تحصيل علوم دينی در محضر علمای بنام زمان خود توانست به مقام اجتهاد برسد و از علمايی همچون ميرزا محمد حسين نراقی، ميرزا احمد عاملی ، سيدمحمد حسين رضوی، مير سيد علی يثربی، شهاب الدين نراقی و شيخ عبدالكريم حائری(موسس حوزه علميه قم) اجازه اجتهاد و نقل روايت داشت.
آيتالله افتخارالاسلام دربندی آرانی بهمنماه 1345 به ديار باقی شتافت و در حرم مطهر حضرت محمد هلالبنعلی بن ابيطالب(ع) در شهرستان آران و بيدگل به خاك سپرده شد.
دیدگاهتان را بنویسید