آران و بیدگل؛
آران و بيدگل با دو ميليون گردشگر مذهبی و تفريحی، فاقد فضای اقامتی است
شهرستان آران و بيدگل با دارا بودن جاذبههای گردشگری فراوان و سالانه با بيش از دو ميليون گردشگر داخلی و خارجی از فضای اقامتی مناسبی برخوردار نيست.
گروه خبرنگاران افتخاری هلال: به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) نمايندگی امامزاده هلال بن علی (ع) شعبه اصفهان؛ شهرستان آران و بيدگل با دارای بودن جاذبههای گردشگری فراوان و سالانه با بيش از دو ميليون گردشگر داخلی و خارجی، از فضای اقامتی برخوردار نيست.
اين شهرستان با وجود فضای مناسب معنوی برای گردشگری همچون آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) و 39 بقعه متبركه و جاذبههايی همچون كوير و قلعه تاريخی مرنجاب، درياچه نمك، شهر زير زمينی اويی، خانههای متعدد تاريخی و محوطههای باستانی ويگل و هراسگان از جمله مناطق نمونه گردشگری در كشور است.
برخورداری از جاذبههای متعدد و متنوع تاريخی و طبيعی سبب شده است، هر ساله در فصول مختلف گردشگران زيادی شهرستان آران و بيدگل را به عنوان مقصد مناسبی برای گردشگری برگزينند.
با اين وجود، نبود امكانات اقامتی و رفاهی مناسب در اين شهرستان معضلی برای بازديد كنندگان و گردشگرانی است كه به اين منطقه سفر میكنند.
در واقع بی توجهی به تامين زيرساختها از جمله احداث هتل، اقامتگاه موقت و نيز نبود تسهيلات رفاهی در جوار اماكن مذهبی و تاريخی آران و بيدگل از موانع مهم توسعه صنعت گردشگری در اين شهرستان است.
يك كارشناس گردشگری در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر نبود اقامتگاه مناسب و امكانات رفاهی كافی در جوار جاذبههای گردشگری آران و بيدگل، سبب كاهش بازديد گردشگران از اين شهرستان می شود.
علی منيری گفت: نبود هتل و اقامتگاه مناسب، تمايل مسافران و گردشگران به مسافرت به شهرستان آران وبيدگل را كاهش می دهد.
وی افزود: در چند سال اخير افراد مختلفی برای احداث هتل و اقامتگاه مناسب گردشگری از شورای شهر و شهرداری آران و بيدگل زمين دريافت كردهاند اما عملا هيچ اقدامی در اين زمينه صورت نگرفته است.
وی تاكيد كرد: وجود مجتمعهای رفاهی در جوار جاذبههای گردشگری طبيعی و تاريخی موجب میشود تا مسافران و گردشگران رغبت بيشتری برای سفر به اين منطقه داشته باشند.
يكی از گردشگر ايرانی كه به كوير مرنجاب آران و بيدگل سفر كرده است، میگويد: به رغم علاقه و ميل افراد برای سفر به اين شهرستان و بازديد از آثار تاريخی و باستانی، نبود اقامتگاه بينراهی و هتل بينالمللی، مهمترين مانع توسعه صنعت گردشگری در آران و بيدگل است.
حميد ربانی میگويد: صنعت گردشگری ركن مهم اقتصادی است كه با بهرهگيری از درآمدهای مالی آن میتوان به روند توسعه در اين شهرستان سرعت بخشيد.
وی افزود: مسئولان اين شهرستان بايد برای جذب بيشتر ايرانگردان و جهانگردان چندين اقامتگاه گردشگری در آران و بيدگل احداث كنند تا در كنار صنعت و كشاورزی به گردشگری نيز رونق ببخشند.
محسن موذن يك كارشناس در حوزه ميراث فرهنگی نيز گفت: صنعت توريسم بر چهار پايه ساختار، خدمات، آموزش و ارتباطات استوار است و آران و بيدگل برای رسيدن بهجايگاه واقعی خود در جذب توريست بايد اهميت بيشتری به تجارت گردشگری داده و اصلاحات زيادی در اين چهار پايه اصلی به عمل آورد.
وی يكی از عمدهترين موانع در راه توسعه صنعت جهانگردی در آران و بيدگل را كمبود امكانات رفاهی و سرويس دهی برای گردشگران در خصوص اقامتگاهها، تسهيلات بين راهی و كمبود موسسات خدماتی عنوان كرد.
وی اظهار داشت: رفع اين مشكل نيازمند برنامهريزی جامع ، سرمايهگذاری و مشاركت فعال بخش خصوصی است.
محمد دهقانی يكی از شهروندان آران و بيدگلی نيز گفت: با وجود رونق اقتصادی، اين شهر از جزيیترين امكانات و خدمات بیبهره است.
وی معتقد است، برای افزايش جذب گردشگر به اين شهرستان بايد خدمات و امكانات را توسعه داد.
گردشگری، از جمله بزرگترين تحركات اجتماعی در تاريخ زندگی بشر است كه میتواند منشا عميقترين اثرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باشد.
اين صنعت، امروزه به نسبت ميزان سرمايهگذاری و هزينهها نسبت به صنايع ديگر، درآمد خوبی را برای كشورها و شهرهای گردشگر پذير ايجاد میكند و منبعی لايزال و تمام ناشدنی است.
علاقه روز افزون مردم برای سفر به سرزمينهای ديگر و مشاهده تمدن، فرهنگ، نمادهای تاريخی كشورهای كهن و زيبايیهای طبيعت گوشه و كنار دنيا، رشد اعجاب انگيزی به صنعت جهانگردی داده است.
اما در اين ميان، مناطق و كشورهايی كه بيشترين جاذبههای گردشگری را دارند همانهايی نيستند كه بيشترين درآمد را از اين صنعت دارند.
ديليل اين مساله نقش تعيين كننده خدمات و تسهيلات به گردشگران و همچنين تبليغات و معرفی مناسب جاذبههای گردشگری است.
مسايلی كه از چشم متوليان اين عرصه تا حد زيادی پوشيده مانده است.
شهرستان آران و بيدگل به عنوان دومين شهر از نظر تعدد بناهای ثبتی ميراث فرهنگی استان اصفهان، در شمالی ترين نقطه استان اصفهان واقع شده است.
این مطلب را چند ماه پیش روزنامه اصفهان زیبا چاپ کرده بود